Deze laatste weken hebben wij u een aantal vormen van remarketing beschreven. Ik stel u vandaag voor om verschillende punten door te nemen die u moet respecteren om het maximum uit uw nieuwe remarketing campagnes te behalen.

Advies N°1 : Reeds verworven bezoekers uitsluiten

Indien een bezoeker al acties heeft ondernomen op uw site, waarom zou u hem nog meer advertenties aanbieden? Als u dit blijft doen, loopt u het risico als spam te worden beschouwd. Dit doe je dus beter niet om een goede relatie te behouden met je prospects !

De oplossing ? Maak een doelgroep van gebruikers die al geconverteerd hebben op uw website om deze te kunnen toevoegen aan de negatieve targeting van uw remarketing campagnes.

Advies N°2 : Uw doel is kwaliteit

Onnodig om uw geld weg te gooien. Concentreer uw uitgaven aan bezoekers die een oprechte interesse tonen voor uw website. Hiervoor is het best om uw doelgroepscriteria niet op de bestemmingspagina van uw campagne of home page te richten. Dit zou de integratie begrijpen van bezoekers met onmiddellijke rebound. Juist degene die weinig kans op conversie bieden.

Indien u geen bepaalde pagina vind om u doel te plaatsen, kan ook een aantal bezochte pagina’s relevant zijn om in uw lijst te komen. Dit toont de interesse van de bezoeker voor uw producten of diensten.

Remarketing - Critère d'audience
Remarketing – Kenmerken van de doelgroep

Advies N°3 : Doelgroepen indelen en berichten personaliseren

Doelgroepen zij uw beste target tools, verspil deze niet ! Adapteer uw bericht en landing pages aan ieder van hen om uw succespercentage te maximaliseren.

Voor elke remarketing campagne, van Search (RLSA) tot Display, creëer een logische en unieke “target – ad – landing page”.

Advies N°4 : Gebruik Frequency caps

Spam is slecht !

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de bezoeker op een banner zal klikken bij de 51ste vertoning. Om te vermijden de bezoekers te overweldigen met uw advertenties, is het best om een limiet in te stellen op het aantal vertoningen ! U kan deze per dag, week of maand instellen. Wij beschouwen 20 vertoningen per maand als een maximum.

Advies N°5 : Irrelevante web-locaties uitsluiten

Vermijd onnodige vertoningen, het is best om de sites waar uw een lage click through rate hebt aan uw negatieve targeting toe te voegen. U kan dit op twee manieren doen : per domeinnaam of per categorie. Het uitsluiten van categoriën doe je voor elke categorie apart, terwijl het uitsluiten van domeinnamen slechts na een analyse van de resultaten van uw ads op elk van hen mogelijk is.

Remarketing - Exclusion d'audience
Remarketing – Doelgroep Uitsluiting

Advies N°6 : Testen, testen, testen en nog meer testen !

Gaat het over de levensduur van cookies, selectie van criteria, de boodschap van uw advertenties of enige andere kenmerken… TESTEN ! Elke campagne is uniek en heeft dus unieke instellingen. Vermijd stereotypen. Baseer u zo veel mogelijk op de resultaten van uw advertenties om beslissingen te nemen.

In het kort, remarketing is een krachtig hulpmiddel om uw prospecten in de conversie tunnel te begeleiden. Maar zonder targeting en optimalisatie, verandert het niets !

Ik hoop dat deze punten u zullen helpen bij uw marketing doelstellingen. Aarzel niet om uw ervaringen en reacties mee te delen!

Trots om te werken voor...