De Alfers 2016 zijn bekend !

Facebook
Twitter
LinkedIn
https://www.universem.com/wp-content/uploads/2016/05/alfers-1.jpg
De dertigste editie van de Alfers vond plaats deze 19de mei 2016 !  De prijsuitreiking van de Economische Prijs van de Provincie Namen is de gelegenheid om ondernemers naar voren te brengen die niet bang zijn van risico’s nemen, innoveren en veel tijd besteden voor hun regio. 

Universem wint de prijs van Jonge Ondernemer van minder dan 35 jaar !Alfers 2016 Universem: Award Entrepreneur under 35

In het totaal werden 8 prijzen uitgereikt in verschillende categoriën. Komende uit alle hoeken van de provincie Namen, werden de ondernemers (en hun teams) beloont omdat ze durfden: zij hebben risico’s genomen, zijn experts in hun domein, soms traditioneel, soms innoverend, zoals het gebied dat haar natuurlijke rijkdommen gebruikt om zicht tot de toekomst te richten. Familiebedrijf, internationaal bedrijf, zeer kleine onderneming, werknemer die een andere richting kiest, jong gediplomeerden, de profielen zijn zeer gevarieerd :

 

prix économique
30ste editie – 19 mei 2016

De prijs voor de beste mini-onderneming : LUX

De prijs voor het beste business plan : MAXIIDEE

De prijs voor de vergezelde micro-onderneming : BALCONING

De prijs voor de overgenomen onderneming : FROMAGERIE DU SAMSON

De prijs voor de jonge ondernemer : UNIVERSEM (video)

De prijs voor de innoverende onderneming : FYTOFEND

De prijs voor de internationalisering : STUV

De “Grote Prijs” : DOMAINE DES GROTTES DE HAN

 

 

De Alfers, wat zijn ze ?

Het is in 1983 dat de Economische Prijs van de Provincie Namen het licht ziet ter gelegenheid van de instelling van een provinciaal programma voor de promotie van werkgelegenheid als initiatief van de Provinciaalse Raad. Doel : het naar voor brengen van ondernemers die hun best doen op lokaal en/of internationaal vlak, ondernemers die innoveren en durven. Georganiseerd met als achtergrond promotie van ondernemerschap, willen de Alfers ondernemingen in het licht brengen die zich hebben onderscheid in de provincie Namen, en die het mogelijk maken om de acties van de provinciale instellingen en het BEP te promoten en verder te ontwikkelen. De Alfers integreren zich sinds 2009 in het kader van de “Grand Prix wallon de l’Entrepreneuriat”, gedreven door het Economische stimulatie Agentschap. Zij vormen zelfs de eerste stap voor wie geselecteerd wil worden voor de regionale prijs. Dit toont aan hoe belangrijk een Alfer kan zijn voor een onderneming van Namen…

Een mooie trofee … en een aantrekkelijke prijs

De Alfer als representatief symbool voor de provincie Namen illustreert het dynamisme van de ondernemingen. Historisch gezien was de Alfer, de persoon die een paal van 2.75 meter en 6 kilo manipuleert om een grote vlag te doen rondzwaaien… Wat inderdaad een mooi symbool vormt : ondernemingen van Namen die constant in beweging zijn, die onze kleuren zeer hoog hijsen. Meer pragmatisch, deze prijs komt samen met een cheque, waarvan het bedrag varieert volgens categorie : van 1500€ voor de 5 thematische prijzen tot 4 000 € voor de “Grote Prijs”. Deze bedragen worden bestemd voor investeringen binnen het bedrijf dat de bedrijfsprestaties zal verbeteren.

Universem is trots deze award te winnen en zal haar activiteiten blijven uitbreiden in de komende jaren om bedrijven te helpen in hun digitale marketing en om steeds meer werkgelegenheid te bieden in de regio.