Zoals we u via de sociale media en onze hashtag #UniversemSF al hadden laten weten, was het team van Universem trots dat het op 30 en 31 augustus vertegenwoordigd was op de meest recente Google Analytics Certified Partner Summit in San Francisco. Zoals u weet, brengt dit evenement jaarlijks leden samen van de 500 agentschappen met een Google Analytics-certificatie uit 63 landen wereldwijd, waar Universem samen met nog enkele andere Belgische agentschappen toe behoort.

GACP Summit in San-Francisco

Voor Universem is dit op verschillende niveaus een heel leuke opportuniteit:

 • We ontvangen als eerste alle informatie over de nieuwigheden voor de verschillende producten van de Google Analytics-suite, met name Tag Manager, Data Studio, Optimize en Firebase.
 • We kunnen andere partneragentschappen ontmoeten en goede praktijken uitwisselen, zodat we een service kunnen aanbieden die volledig op de leest van onze klanten is geschoeid.
 • Ten slotte is het ook de ideale gelegenheid om met de ‘Googlers’ van gedachten te wisselen over de evolutie van hun verschillende producten voor de toekomst.

Heel wat informatie die tijdens de Summit werd gedeeld, moet vertrouwelijk blijven tot ze officieel wordt bekendgemaakt. Toch willen we in dit artikel al enkele belangrijke en opvallende elementen over de toekomst van Analytics met u delen.

In de eerste plaats merken we op dat we ons in het middelpunt bevinden van de 3 grote tendensen waarop toekomstige ontwikkelingen zullen focussen.

 1. Explosie van de hoeveelheid gegevens
 • ‘Big data’ is een van de grote uitdagingen en Google gebruikt steeds vaker artificiële intelligentie om die zo efficiënt mogelijk te verwerken. In dat kader werd onder meer de mogelijkheid aangekondigd om voortaan in natuurlijke taal zoekopdrachten uit te voeren in Google Analytics. Gezien de indrukwekkende hoeveelheid informatie in het systeem is het niet altijd duidelijk hoe een vraag moet worden beantwoord. Deze functie kan daar dus ongetwijfeld toe bijdragen! – https://analytics.googleblog.com/2017/07/ask-question-get-answer-in-google.html

Print Screen of the Ask Analytics Intelligence

 1. De ‘customer journey’ is complexer dan ooit
 • Het aantal platformen en de verschillende stappen die de consument zet vóór hij actie onderneemt (aankoop, bestelling enz.) wordt steeds groter, waardoor het proces ook steeds complexer wordt. In de toekomst zullen nieuwe rapporten worden aangekondigd om een beter inzicht te krijgen in het klantentraject en zo de platformen te optimaliseren voor deze uitdaging.
 1. Het ecosysteem is niet geïntegreerd en diverse tools moeten interageren om optimaal te functioneren

Google Data Studio was zeker een hot topic.

Op dat vlak werden dan ook een aantal belangrijke aankondigingen besproken. Over twee daarvan mogen we al een tipje van de sluier oplichten:

  • Nadat de voorbije maanden al meer dan 25 nieuwigheden voor Data Studio werden aangekondigd (https://support.google.com/datastudio/answer/6311467?hl=en&ref_topic=6267740), houdt de meest recente aankondiging verband met een programma rond ‘Community connectors’ voor Data Studio. Op die manier kunnen diverse gegevensbronnen rechtstreeks worden geïntegreerd in uw dashboards, zodat ze steeds vollediger worden en een totaalbeeld geven van met name uw digitale marketing. https://analytics.googleblog.com/2017/09/google-data-studio-quicker-and-broader.html
  • Anderzijds zullen aan de hand van allerhande nieuwe functies ook dashboards kunnen worden gemaakt met een leerzamere presentatie, waarbij de eindgebruiker de mogelijkheid krijgt zijn rapporten aan te passen aan zijn eigen wensen, met betrekking tot een bepaald type toestel of een bepaald land. Weldra worden nog andere nieuwe manieren gelanceerd om de gegevens voor te stellen… Stay tuned!

Afgezien van de conferentie zelf kregen de twee vertegenwoordigers van Universem deze week in het hart van Silicon Valley ook de gelegenheid om de lokale atmosfeer op te snuiven!

Souvenirs from the GACP Summit 2017 Measurement for Growth

Ons voltallige team kijkt reikhalzend uit naar de vele mogelijkheden die al deze nieuwigheden met zich meebrengen om de marketingstrategie van onze klanten nog beter te optimaliseren. Blijf ons dus volgen op de verschillende sociale netwerken om op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes die we met u zullen delen.

Straks een Business Conference in Belgïe

Het is niet nodig om zo ver te vliegen om zulke fascinerende onderwerpen te delen.

Op 24 november organiseren we, samen met Google en andere agentschapen, een event omtrent Google Analytics, Data Studio en Data Driven Marketing.

Zin om meer te weten? Neem dan contact op met onze marketing afdeling: marketing@universem.com

Onze team kijkt ernaar uit u te verwelkomen op deze event !

Trots om te werken voor...