In het midden van de Covid-19-crisis moesten veel detailhandelaars hun fysieke verkooppunt sluiten. Om deze bedrijven te ondersteunen bij de digitale zoektocht naar meer klanten en om te overleven in deze moeilijke economische situatie, heeft Google besloten om een nieuwe gratis dienst aan te bieden voor e-commerce handelaars. Google shopping free listing stelt u in staat om uw producten gratis te promoten bij een heel groot publiek in Google’s shopping sectie. Door middel van een aantrekkelijke visual, genereren deze “organische” advertenties kwaliteitsverkeer op uw website en stimuleren ze conversies.

Een betere positionering in de zoekresultaten

Zoals u misschien al gemerkt heeft, staan Shopping ads direct op de eerste plaats bij zoekmachines. Vandaar het belang om er op in te zetten. Bovendien vertegenwoordigen Google Shopping ads nu 65% van de clicks op Google advertenties. De mogelijkheid voor handelaars om hun producten gratis te promoten in het winkelgedeelte van Google is geweldig nieuws voor alle e-merchants. Sinds de lancering enkele weken geleden hebben adverteerders een gemiddelde stijging van +50% in het aantal clicks en +100% in de impressies op de shopping ads gezien. De grootste toename van het verkeer en de zichtbaarheid wordt vooral gezien door kleine en middelgrote retailers.

Hoe meer informatie u verstrekt, hoe kwalitatiever uw advertentie zal zijn. Elk product dat aanwezig is in de “product flow” is samengesteld uit attributen zoals de naam, een afbeelding, een beschrijving, de beschikbaarheid… essentiële elementen in de creatie van productadvertenties. Een mooie advertentie, compleet en gestructureerd, heeft meer kans om goed gepositioneerd te worden in de Google shopping listing. Deze informatie is essentieel voor het Google-algoritme om te weten wanneer en waar de advertentie optimaal moet worden weergegeven. Hoewel deze optie gratis is, vergt het enige inspanningen, waaronder het optimaliseren van de productfeed vanuit een inhoudelijk en SEO-standpunt. Free listing advertenties gebruiken dezelfde productfeed als shopping campagnes, maar in tegenstelling tot shopping advertenties is er geen sprake van ‘bidding’, omdat deze advertenties gratis zijn. De enige manier om de distributie en positionering te optimaliseren is daarom het optimaliseren van de inhoud en SEO-strategie van de product feed.

Een manier om potentiële klanten efficiënter te bereiken en conversies te stimuleren

Dankzij deze premium positionering, hebben Google shopping free listing advertenties meer kans om gezien te worden door potentiële klanten en leiden gemakkelijker tot hun conversie. Miljoenen gebruikers komen elke dag naar Google om te zoeken naar wat ze nodig hebben. Door aanwezig te zijn op Google shopping kunt u het bereik van uw advertenties sterk vergroten.

Veel gebruikers bezoeken dit advertentieformaat om producten, prijzen, specificaties, modellen en andere relevante informatie te vergelijken en zo een beslissing te nemen. Google shopping free listing advertenties zijn “intent-based”, wat betekent dat ze verschijnen wanneer de gebruiker actief op zoek is naar een specifiek product, dienst of uw merk.

U bent vrij om de producten in uw catalogus en het aanbod dat u wilt weergeven via Google shopping free listing strategisch te kiezen. Uiteraard biedt deze optie minder controle dan Google Shopping advertenties, maar het is een belangrijke bron voor zichtbaarheid. Shopping ads biedt de nodige tools om de prestaties te bestuderen en te verbeteren. Daarom is het interessanter en voordeliger om deze twee tools te combineren. Een echte kans om uw digitale activiteit te ontwikkelen en te optimaliseren.

Meer weten over de implementatie van deze mogelijkheid in uw digitale strategie?

In een periode van crisis, zoals die van de huidige pandemie, mag u deze kans zeker niet missen om uw e-commerce activiteit naar voor te brengen en uw klantenbetrokkenheid te versterken.

Ga aan de slag met deze Google shopping tool, onze experten zullen een gecombineerde digitale strategie opzetten die aangepast is aan uw online winkel.
Neem contact op voor meer info!

Trots om te werken voor...