Amandine Duchesne vertelt over haar nieuwe rol als Head of Web Analytics. En wat betekent dit nu juist voor Universem en voor onze klanten?

Wat houdt je nieuwe functie juist in?

Amandine Duchesne

Mijn hoofddoel is de ontwikkeling van de Web Analytics-expertise. Met andere woorden, hoe kunnen we onze klanten en prospecten ervan overtuigen dat Web Analytics de basis vormt voor een succesvolle digitale strategie.

Ik overzie alles gelinkt aan Web Analytics, sta de consultants bij in hun dagelijks werk en coach hen om hun vaardigheden en kennis continu verder te ontwikkelen.

Ik neem deel aan sales en marketing acties (webinars, conferenties, enz.) om te communiceren over de nieuwe Web Analytics trends en om niet-analytics experts te helpen het Analytics ecosysteem beter te begrijpen.

Op welke manier is deze functie nuttig voor de klanten van Universem?

De ontwikkeling van nieuwe Web Analytics-producten biedt onze klanten de meest recente diensten die beantwoorden aan hun behoeften op het vlak van kwaliteit en relevantie.

Ik help bij het uitwerken van strategische aanbevelingen voor B2B, B2C, e-commerce en drive-to-store merken. Ook help ik bij de configuratie van geavanceerde tracking set-ups, de realisatie van analyses op maat, de creatie van op maat gemaakte marketing en operationele dashboards. Zodat we onze klanten helpen om de juiste beslissingen te nemen om hun bedrijf te laten groeien.

Wat zijn op dit moment de belangrijkste uitdagingen op het gebied van Analytics in verband met je functie?

Analytics Image

De Analytics-wereld verandert continu, en uitdagingen duiken elke dag op. Sinds een paar jaar is het echter meer dan ooit geëvolueerd, vooral met het toenemend belang van privacy die Web Analytics-experts aanmoedigen om de manier waarop ze gegevens verzamelen volledig te herbekijken.

Mijn nieuwe rol in deze grote uitdaging zal ervoor zorgen dat we altijd de best mogelijke aanbevelingen bieden aan onze klanten om zo de meest ‘future proof’ Analytics-strategieën toe te passen.

Wat vind je het leukst aan je nieuwe functie?

Mag ik “alles” zeggen? ?

Deze functie is nieuw voor mij, dus ik kijk uit om van alles te leren en wat we dit jaar zullen bereiken!

Kan je ons iets vertellen over je loopbaan bij Universem? Wanneer ben je begonnen en welke functies heb je gehad?

Ik ben begonnen als Web Analytics consultant, waarbij ik klanten hielp de juiste beslissingen te nemen door onder andere optimale verzameling en visualisatie van hun gegevens. Door de jaren heen begon ik klanten te ondersteunen in hun globale digitale strategie.

Ik werd meer betrokken bij de ontwikkeling van Web Analytics binnen Universem door een grotere participatie in de realisatie van de Web Analytics methodologieën, de coaching van junior consultants en in marketingacties. In mijn nieuwe functie coördineer ik al deze elementen!

Waarom moet een bedrijf samenwerken met Universem voor zijn digitale marketing?

De 4 pijlers van Universem vatten dat goed samen:

– Klanttevredenheid

– Excellentie

– Teamwork

– Efficiënte organisatie

Wij willen onze klanten altijd de beste service leveren. Dit door niet alleen hun bedrijf te laten groeien, maar ook door hun kennis over digital te vergroten.

En tenslotte, waarom kiezen voor Universem als werkgever?

Er zijn verschillende redenen waarom je bij Universem zou willen werken, maar volgens mij zijn dit de twee belangrijkste:

– De teamsfeer:
Ik heb de kans om te werken met geweldige collega’s, met wie het elke dag een plezier is om samen te werken en die een grote steun zijn. Vooral in deze turbulente periode waarin ons (professionele) leven is veranderd.

– De diversiteit van het werk:
Met de diversiteit aan diensten die we leveren en de diversiteit aan sectoren waarin onze klanten werken, zijn de leermogelijkheden oneindig.

Heeft u een vraag over uw analytics projecten?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren

Trots om te werken voor...