5 TIPS OM JE SEO STRATEGIE TE BOOSTEN TIJDENS DE CORONACRISIS

Facebook
Twitter
LinkedIn
SEO strategie corona 2|

Naar aanleiding van de huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn veel bedrijven nu noodgedwongen aan het ‘vertragen’. Deze wat vreemde tijden, zijn misschien wel het ideale moment om de SEO van je website te optimaliseren?
Zo ben je meteen klaar om in de beste omstandigheden terug op volle koers te gaan varen eens dit alles achter de rug is.

1. Audit je website

Het uitvoeren van een SEO audit van je website is best een grote opgave. Bovendien moeten er na afloop correcties en optimalisaties worden uitgevoerd om de zichtbaarheid van je platform te verbeteren en de technische factoren uit te schakelen die de goede indexering ervan dreigen te belemmeren of te beperken.

Een wat lagere activiteit zoals nu is daarom een perfecte kans om al deze optimalisaties, die soms moeilijk toe te voegen zijn aan het drukke schema van ontwikkelingsteams, te implementeren.

2. Maak een mini content-inventaris

Een volledige contentinventarisatie vereist enige expertise, maar je kan het starten en de prestaties van je content verbeteren door enkele elementen te analyseren. Om dit te doen, maak je een Excel-bestand aan waarin je de verschillende soorten content identificeert, door ze te scheiden per tabblad, bijvoorbeeld. Lijst vervolgens elk type content op:

  • Webpagina’s
  • Blogartikelen
  • Whitepapers
  • Video’s
  • Infographics

Analyseer daarna elk element volgens enkele niet-limitatieve criteria:

  • Is de content up-to-date?
  • Het verkregen verkeer
  • De sociale acties gegenereerd door iedere content
  • De positionering van de betreffende pagina’s in de zoekresultaten
  • Getargette SEO thema’s
  • Aan welke doelstellingen voldoet het?

Identificeer, tot slot, de te ondernemen acties en stel een tijdschema op:

  • Welke elementen zijn er te bewaren, bij te werken, te verwijderen of te creëren?
  • Welke optimalisaties kunnen worden gemaakt om je belangrijke thema’s verder te targeten (intern linken, on-page optimalisaties, verdieping van het onderwerp, verrijking van de inhoud met afbeeldingen, video’s, etc.)?
  • Welke content kan opnieuw worden geïntegreerd in je contentmarketingstrategie en worden gedeeld wanneer het bedrijf opnieuw ‘normaal’ draait?

3. Update je ‘Google My Business’-pagina

Als je een of meerdere fysieke winkels, een showroom of een kantoor met bepaalde openingstijden hebt, pas dan deze informatie aan, aan je nieuwe planning. Je kan dit kanaal ook gebruiken om tijdelijke wijzigingen met betrekking tot je activiteiten te communiceren en de beschrijving van jouw bedrijf aan te passen en/of een of meer specifieke Google Posts aan te maken.

Zorg er uiteraard ook voor dat je contactgegevens correct zijn voor het geval je klanten je proberen te bereiken.

4. Pak je toxische backlinks aan

Misschien heb je in jouw netlinking strategie een reeks verdachte en potentieel toxische backlinks voor jouw SEO geïdentificeerd. Om te voorkomen dat je zichtbaarheid verliest en door Google wordt bestraft voor frauduleuze praktijken, is het essentieel om deze links aan te pakken. Dit werk vereist dat je contact opneemt met elke site-eigenaar die deze links host om ze te kunnen verwijderen.

5. Neem een stapje terug door je klanten en medewerkers te interviewen

Een lagere activiteit is ook een ideaal moment om een stap terug te doen van je digitale strategie. Gebruik deze ‘pauze’ en werp een kritische blik op je huidige situatie. Waar sta je in het bereiken van jouw doelen? Zullen de komende acties hierop inspelen? Hoe pas je je strategie aan eens de ‘lock down’ periode voorbij is?

Dit is een kans om je medewerkers en klanten aan het werk te zetten. Vraag hen via online vragenlijsten, videoconferenties of eenvoudige telefoontjes naar je producten, diensten en bedrijfscultuur. Deze elementen vormen een rijke bron om je klantenkennis te verfijnen en de juiste customer experience te creëren.

 

Bij Universem doen we er uiteraard alles aan om onze klanten in deze moeilijke periode te ondersteunen.

Heb je advies nodig om je SEO te versterken in deze uitzonderlijke periode? Of wel je los daarvan je SEO eens aanpakken?

Neem contact met ons op voor meer informatie.