Het is nu mogelijk om uw bedrijf met Google Posts te promoten. Die functionaliteit was vroeger voorbehouden aan grote bedrijven, maar is nu voor iedereen beschikbaar… Tot groot genoegen van allen!

Met Google Posts kunnen bedrijven rechtstreeks berichten, nieuws en zelfs evenementen in de Google-zoekmachine publiceren. Uw gebruikers komen er dan op terecht, zodra ze een zoekopdracht op uw bedrijf uitvoeren.

Hoe ziet Google Posts er in de praktijk uit?

We nemen een voorbeeld: op 20 juli organiseert Universem een evenement over het succes van videomarketing. Met Google Posts kunnen we ons evenement en de knop om te reserveren nu rechtstreeks in de Google-zoekmachine weergeven (via Google My Business – rechtse venster op onderstaande afbeelding):

Google Post op Desktop:

Maar waar een Google Post helemaal zijn nut bewijst, is bij mobiele gebruikers! Zoals u op de afbeelding hieronder kunt zien, is de zichtbaarheid van het evenement op mobiele apparaten nog veel groter…

Google Post op Mobile:

Een hoe gebruik je Google Posts?

Goed nieuws, Google Posts is bijzonder gebruiksvriendelijk:

  1. Ga naar uw Google My Business-account. Klik op “Beheer” van het bedrijf dat u wilt beheren. (https://business.google.com/) (https://www.google.be/intl/nl/business).
  2. Ga naar de rubriek “Posts ” in het linker menu (zie afbeelding hieronder).
  3. Schrijf uw tekst en voeg eventueel een afbeelding toe.

Het is wel belangrijk erop te wijzen dat de tekst van een Google Post tussen de 100 en 300 tekens moet bevatten. Verder kunt u ook heel gemakkelijk een Google Post in een evenement veranderen, door het vak “Van deze post een evenement maken” aan te vinken en er de naam van het evenement en de datum en tijd van aanvang aan toe te voegen.

Tenslotte biedt Google u ook de mogelijkheid om op het einde van een Google Post een “Call to Action” (een knop) te plaatsen. Die laatste kan aanzetten tot “Reserveren”, “Inschrijven”, “Kopen” of “Ervan profiteren”.

Vervolgens kunt u de URL, waar uw “Call to Action” naartoe leidt, invoeren.

  1. Klik op Overzicht
  2. Ziet het er goed uit? Dan kunt u publiceren!

Tot slot…

Google Posts zijn een geweldige manier om rechtstreeks en volledig gratis via de Google-zoekmachine met potentiële klanten te communiceren.

Ze geven uw bedrijf een extra duwtje in de rug op het vlak van zichtbaarheid.

Trots om te werken voor...