Wat is een strategie?

Van Dale omschrijft de term strategie als ‘de bekwaamheid om met behulp van de ter beschikking staande middelen een gesteld doel te bereiken.’ Zo is dat: daar waar men met een analyse de huidige stand van zaken kan uitmaken, vat een strategie samen hoe men een bepaald doel kan bereiken. Hiertoe moet men afstand kunnen nemen en op lange termijn nadenken, wat wellicht het moeilijkste deel van een plan uitmaakt.

Welke impact heeft strategie op digitale marketing?

Digitale strategie maakt deel uit van een groter geheel, de marketingstrategie, die op haar beurt perfect past in de algemene bedrijfsstrategie. In een digitale strategie gebruikt u digitale technologie om uw marketingdoelstellingen te halen op basis van een actieplan. In dit actieplan zit een mix van marketing en onlinecommunicatie, waardoor uw bedrijf in staat is een gepersonaliseerde digitale cultuur te ontwikkelen dat op innovatie en klantenrelatiebeheer berust.

Uitmaken welke de ideale oplossingen voor uw bedrijf zijn, is een fundamentele oefening die overleg en expertise vergt; het gaat immers om een langetermijnstrategie waarmee een bepaald budget gepaard gaat.

Customer Journey

Uw marketingstrategie bepaalt uw merkimago. Digitale strategie verspreid dat imago op het web. Met een digitale strategie kunt u zorgen voor meer naambekendheid, betere klantinteracties en meer conversies of verkopen. Via uw website kunt u de stappen die een klant neemt voor een aankoop (customer journey) perfect volgen. Offline is het bijna onmogelijk hier inzicht in te krijgen.

Door uw klant online te volgen en de customer journey te meten krijgt u ideeën voor nieuwe content, kunt u nadenken over nieuwe types diensten en kunt u de klantenervaring verbeteren. Als u de klantenervaring centraal zet in uw aanpak en bijgevolg ook in uw strategie kunt u betere resultaten halen. De klant zal vaker terugkomen, zich inschrijven, uw product kopen en misschien zelfs gemotiveerd zijn om haar of zijn ervaring te delen.

Le trajet d'achat de vos client peut débuter à tout instant.

Digitale communicatiestrategie

Uitgangspunt: drie vragen:

1) Balans opmaken van het aanbod en de actuele vraag van uw klanten.

2) Uzelf afvragen wat u van het web verwacht (omzet verhogen, naambekendheid verhogen,…)?

3) Hoe?

Hiertoe worden verschillende kanalen ingezet:

  • Internet: website, mobiele website, blog,…
  • Mobiele applicaties
  • Sociale netwerken
  • E-mailing
  • Reclame en vindbaarheid

Uw digitale strategie meten en volgen

Als de digitale strategie eenmaal is geïmplementeerd, moet men de indicatoren bepalen waarmee men de prestaties kan evalueren van bepaalde acties of operaties en de strategie kan laten evolueren naargelang van die prestaties. Het analytische aspect van uw strategie is al even belangrijk als de operationele implementatie ervan. Het is belangrijk om permanent na te gaan of uw strategie haar doelstellingen bereikt. Door een goede interactie tussen de verschillende elementen en een grondige kennis van uw klanten kunt u uw communicatie continu verbeteren en uw zichtbaarheid verhogen om dan uiteindelijk uw doelgroep te kunnen beïnvloeden.

Trots om te werken voor...