Bouw verder op uw bezoekers en doelgroepen

Het remarketing-procedé (of retargeting) richt zich tot gekwalificeerde doelgroepen, via advertenties naar internetgebruikers die reeds de website hebben bezocht of een vergelijkbaar doelpubliek. Een dergelijke campagne maakt het mogelijk aan uiteenlopende doelstellingen tegemoet te komen, door een targeting van gevarieerde en welbepaalde segmenten.

Focus op gekwalificeerde doelgroepen

Wist u dat 98% van de internetgebruikers tijdens hun eerste bezoek aan een website niets aankopen? Met retargeting wordt het mogelijk die gekwalificeerde doelgroepen te bereiken met advertenties (vaak banners) naar de internauten die uw website of mobiele app al een keer hebben bezocht. We focussen enkel op de personen die zich in een actieve zoekfase van uw bedrijf en van uw producten of diensten bevinden.

Meervoudige en precieze segmentering

Het retargeting-procedé laat het toe verschillende scenario’s te ontwikkelen op basis van de doelgroepen van de website. Enkele voorbeelden:

  • Targeting van uitsluitend gekwalificeerde bezoekers, niet van bezoekers die reeds tot conversie zijn overgegaan.
  • Targeting van bezoekers die hun bestelling niet hebben afgerond, met behulp van een promocode.
  • Targeting van recente kopers met het oog op upselling.
  • Retargeting van personen die een videoadvertenties van uw bedrijf op YouTube hebben bekeken.

Nieuwe gebruikers bereiken

Met een Google-remarketingcampagne bereikt u andere doelgroepen dan alleen personen die uw website al hebben bezocht. De Google-algoritmes maken het mogelijk profielen te identificeren die vergelijkbaar zijn met die van uw bezoekers. U kunt uw impact dus uitbreiden naar gebruikers met dezelfde interesses en kenmerken als die van uw kopers, maar die uw website nog niet hebben bezocht. Hiermee creëert u een nieuw prospectiekanaal.

Een antwoord op verschillende doelstellingen

Dynamische remarketing is niet alleen nuttig om gekwalificeerde prospecten over de streep te trekken, maar ook om verschillende doelstellingen te verwezenlijken. Zo kunt u enerzijds uw omzet verhogen, omdat u uw kansen om een reeds betrokken potentiële koper te overhalen, optimaliseert. Anderzijds is het procedé interessant om nieuwe prospecten te genereren dankzij de vergelijkbare retargeting. Tot slot is het ook nuttig om uw naambekendheid en de awareness van uw merk te versterken.

Universem stelt zijn expertise in dienst van uw remarketing-campagnes

Bij het ontwerp van dergelijke advertenties volgen we de volgende stappen:

  1. Vastlegging en implementatie van pertinente remarketing-scenario’s.
  2. Identificering van de beste segmenten voor uw doelgroepen en test.
  3. Uitbreiding van het bereik van de remarketing naar nieuwe klanten.
  4. Begeleiding bij het aanmaken van de banners (welke formaten verdienen de voorkeur, welke boodschappen moeten in de kijker worden gezet, enz.).

Wenst u een nieuwe targeting van de gebruikers die uw pagina’s hebben bezocht maar tijdens hun eerste bezoek niet tot conversie zijn overgegaan? De implementatie van een remarketing-strategie is een efficiënte oplossing. Neem contact op met onze experts.

Neem contact met ons op

Trots om te werken voor...