Twitter blijft een populair platform in België

Reclame op Twitter kan drie vormen aannemen: uitgelichte tweets, uitgelichte accounts of uitgelichte trends. Elk formaat beantwoordt aan specifieke doelstellingen. Met Twitter-campagnes kunt u volgens precieze criteria uw doelpubliek bereiken.

Drie advertentieformaten

Reclame op Twitter kan drie vormen aannemen:

  1. Uitgelichte tweets: worden gebruikt om een bepaalde content in de kijker te zetten en zo een breder doelpubliek te bereiken dan enkel uw volgers, of de betrokkenheid van uw bestaande volgers te wekken. Ze dragen tevens bij tot een hogere zichtbaarheid van uw activiteiten.
  2. Uitgelichte accounts: suggesties van accounts waarvoor de gebruikers die ze nog niet volgen, interesse zouden kunnen hebben; ze laten het toe aan allerlei doelstellingen tegemoet te komen. Ze zijn vaak nuttig om leads te genereren, maar worden ook zeer op prijs gesteld om de naambekendheid van een merk te verhogen en verkeer naar de website te lokken.
  3. Uitgelichte trends: publicaties die bovenaan de lijst van ‘trending topics’ worden weergegeven. Ze worden duidelijk als reclame aangemerkt en kunnen in bepaalde gevallen in de tijdlijn van de gebruikers worden weergegeven. Ze verschillen in wezen niet echt van de tweets, maar onderscheiden zich duidelijk van de organische posts.

Geknipte support voor smartphones

Zowat 80% van de Twitter-gebruikers bezoeken dit sociale medium vanaf hun smartphone. Als men weet dat smartphones momenteel een van de grote marketingtrends zijn, kunnen advertenties op Twitter een uitstekend middel zijn om aan welbepaalde doelstellingen tegemoet te komen, zoals het downloaden of het gebruik van apps.

Diverse targeting-mogelijkheden

Net zoals met andere campagnetypes, kunt u met Twitter uw boodschap zodanig uitrichten dat ze het beoogde doelpubliek bereikt. Dergelijke segmenteringscriteria zijn legio. Enkele voorbeelden:

  • Demografie: op basis van het geslacht, een geografische zone of een taal.
  • Apparatuur: op basis van de navigatieapparatuur van de gebruiker.
  • Volgers: maakt het mogelijk zich tot personen te richten met een profiel dat vergelijkbaar is met dat van uw huidige followers.
  • Gedragingen: op basis van de koopgewoonten of leefwijze van de internetgebruikers.
  • Gepersonaliseerde doelgroepen: dankzij uw CRM-database kunt u uw eigen klanten of bezoekers van uw website bereiken naargelang van uw marketingdoelstellingen.

Wenst u nieuwe gebruikers te bereiken aan de hand van uitgelichte content via Twitter-advertenties? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Trots om te werken voor...