Google, de videoreus

Wist u dat de populariteit van video’s de afgelopen jaren een explosieve groei heeft gekend? YouTube is bijgevolg een ideaal medium om uw advertenties te publiceren in de vorm van een videofilmpje of een banner. Het platform maakt een targeting van het doelpubliek op basis van uiteenlopende criteria mogelijk.

Explosieve groei van het videomedium

Het videomedium kende de voorbije jaren een forse groei op het internet, met een zee van opportuniteiten als gevolg. Hoewel andere concurrerende vormen opduiken, lijkt geen ervan de groei van het internationale YouTube-platform te kunnen afremmen. Het is vandaag uitgegroeid tot een communicatiepijler die geen enkel bedrijf links mag laten liggen.

Naast de vele voordelen die inherent zijn aan de kenmerken van het medium in se, is de groei van het videoformaat ook toe te schrijven aan de invoering van de smartphones en de sociale media. Ze zijn de drijvende kracht achter de opmars van dergelijke boodschappen.

Voordelen van de videodrager als communicatietool

Video is een drager met tal van voordelen in termen van communicatie en contact met de internetgebruiker:

  1. Ontwikkeling van uw storytelling dankzij een boodschap op basis van coherente en aantrekkelijke informatie die via de video wordt verspreid. Draagt bij tot een nauw contact met uw doelpubliek. Hierdoor verhoogt u uw kredietwaardigheid en wint u sneller het vertrouwen van uw gebruikers.
  2. Geringe productiekosten omdat men vandaag de dag heel makkelijk een videofilmpje met een smartphone of fototoestel maakt. Bepaalde bedrijven bespelen zelfs het authentieke aspect om contact te leggen met hun doelpubliek en de banden met hun gebruikers aan te halen.
  3. Gevarieerde content: men kan YouTube gebruiken om tal van uiteenlopende informaties te verspreiden. Een handleiding, de lancering van een nieuw product of interne communicatie? Er bestaan evenveel manieren om uw content voor te stellen als er mogelijkheden zijn om de verwachtingen van uw klanten in te lossen.
  4. Interactiviteit: hierin ligt de belangrijkste meerwaarde van de digitale video, in tegenstelling tot de televisie. Dankzij een video op YouTube krijgt u immers feedback op de signalen die u hebt uitgestuurd, in de vorm van commentaar, shares of weergavetijden. Die antwoorden zijn gegevens die dienen te worden geïnterpreteerd om uw strategie bij te sturen en uw impact achteraf te vergroten.

Een pertinent doelpubliek bereiken

In tegenstelling tot de televisie die zich tot haar doelgroep richt op basis van een tijdstip en programma, maakt YouTube-reclame een veel gerichtere targeting mogelijk. Resultaat: u optimaliseert de impact van uw boodschap. U kunt zich volgens verschillende criteria tot uw doelpubliek richten:

  • demografische gegevens;
  • interesses;
  • zoekopdrachten van de internetgebruikers;
  • toekomstige events;

Grote keuze aan formaten

Er bestaan meerdere types van advertenties voor reclame op YouTube. De keuze van het formaat hangt van het doelpubliek dat u hoopt te bereiken. Over het algemeen hebt u de keuze tussen de verspreiding van een advertentie die rechtstreeks in een andere video is geïntegreerd, zoals in het kader van een televisiespot, of een banner. De creatieve mogelijkheden zijn legio en de opportuniteiten om uw doelstellingen te verwezenlijken zijn concreet.

Wenst u in inslaande en doelgerichte reclameformaten te investeren? Is video voor u het ideale kanaal om uw klanten over te streep te trekken? Dan lossen de YouTube ads uw verwachtingen helemaal in! Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Trots om te werken voor...