Je wil bij Universem komen werken?

Bij Universem werken, dat is in de eerste plaats deel uitmaken van een hecht team. Naarmate ons bedrijf groeide, gaven het belang van teamwork en de waarden die we uitdragen, als maar meer gestalte aan de identiteit van Universem.

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe talenten. Op deze pagina’s kom je meer te weten over wat Universem je als werkgever te bieden heeft, over onze vacatures en over onze bedrijfscultuur.

Universem als werkgever

Universem telt momenteel een dertigtal talentvolle en gepassioneerde medewerkers die allemaal dezelfde waarden delen. Ze zijn werkzaam in onze drie vestigingen: Brussel, Gembloux en Parijs. Ons succes hebben we te danken aan de inzet van ieder van hen; al meer dan tien jaar doen we er alles aan om hun persoonlijke ambities met die van Universem te verzoenen. We zijn er immers van overtuigd dat als iedereen de kans krijgt om zich te ontplooien, we samen onze klanttevredenheid en onze expertise in digital marketing op peil zullen kunnen houden. Passie, expertise en teamspirit… in een onderneming die volop groeit!

Onze grootste troef? Ons team!

“Onze medewerkers zijn het geheim achter ons succes”, aldus Sébastien François, een van onze drie partners en Operations Director. Deze visie van onze drie founders kenmerkt ons engagement en onze gemeenschappelijke overtuiging: we hebben elkaar nodig om onze doelstellingen te verwezenlijken. We zijn er ook van overtuigd dat we door onze krachten te bundelen de uitdagingen zullen kunnen aangaan die we voor ogen hebben. Je merkt het: teamspirit is bij Universem cruciaal. Ervaring en kennis delen zit in onze genen. Ze vormen de drive voor de excellentie die we voor onze klanten beogen.

L'équipe Universem
Pourquoi choisir Universem ?

Ons HR-beleid/Waarom voor Universem werken?

  1. Universem heeft zijn succes te danken aan zijn medewerkers. Net daarom heeft HR als belangrijkste taak talenten aan te trekken, in huis te houden en te ontwikkelen. We zetten ons dag in dag uit in voor de permanente verbetering van:
  • de integratie en begeleiding van onze nieuwe collega’s;
  • de ontwikkeling van de loopbanen en de bijscholing;
  • de daadkracht om het algemeen welzijn te bevorderen;
  • de HR-procedures om de dagelijkse werkzaamheden van alle talenten van Universem zo goed mogelijk te ondersteunen.

Die permanente verbeteringen worden doorgevoerd in een cultuur van transparantie, respect en gelijkheid. We zetten ons dagelijks in om een efficiënte organisatie te bieden, waar teamspirit, klanttevredenheid en excellentie de belangrijkste waarden zijn waarachter alle medewerkers van Universem staan.

Een carrière bij Universem

Wie aan de slag gaat bij Universem, komt terecht in een onderneming die zo aan het groeien is dat ze haar medewerkers echte ontwikkelingskansen biedt. Leren, zichzelf overtreffen, zich inzetten, hard werken… stuk voor stuk eigenschappen die we bevorderen door onze medewerkers de kans te geven zich te ontplooien, zowel door opleidingen als door doorgroeimogelijkheden te bieden. De expertise in digital marketing binnen ons team laat iedere medewerker toe zich in zijn domein te specialiseren. En dat alles in een aangename sfeer en werkomgeving! Wat telt voor ons is dat we het nuttige aan het aangename koppelen, door voor persoonlijke en professionele ontplooiing te zorgen, in een gemoedelijke sfeer.

Envie de rejoindre nos équipes ?
Harold Stinglhamber | Head of Online Advertising

Harold, de adviserende rol bij Universem

William Tinant | Online Advertising Consultant

William, Online Advertising Consultant bij Universem, praat over zijn functie

Ik ben nu bijna 6 maanden geleden bij Universem beginnen werken. Na het medeoprichten van mijn eigen startup en als marketing manager gewerkt te hebben voor 2 andere startups, plus een test van 6 maanden in retail, koos ik uiteindelijk resoluut voor digital marketing. Maar wat doet een Digital Marketing Consultant nu juist? Wat gebeurt er effectief in een onderneming met een zeer sterke groei, die elke dag meewerkt aan de groei van de digitale wereld waarin we leven?

Consultant zijn in digital advertising is eerst en vooral dagelijks bijleren. Vooral in het begin en daarna wat minder, eens je de basisconcepten kent en steeds meer klanten beheert. Het besef – wanneer je ’s avonds thuis komt – dat je meer weet dan de dag ervoor en dat dat morgen weer het geval zal zijn, is heel stimulerend.

Eén van de belangrijkste bouwstenen van Universem zijn de klanten. Er zijn er heel wat, werkzaam in verschillende sectoren (denk bijvoorbeeld aan Media Markt, Yves Rocher, Camber, Leonidas…) en hebben vaak verschillende doelstellingen.

Telkens je een nieuwe klant in je portefeuille krijgt, is het een nieuwe missie die begint, een nieuwe uitdaging die voor je klaarstaat. Met de hulp van je teamleader, is het jouw taak om zo goed mogelijk de wensen en doelstellingen te begrijpen om de klant de meest relevante campagnes aan te bieden (advertenties, keywords…).

Na een eerste interview kan je echt aan de slag gaan en je verantwoordelijkheid als consultant opnemen, maar steeds met de hulp van je collega’s. En dit is meteen één van de andere bouwstenen van Universem: op elk moment op je collega’s kunnen rekenen.

Je krijgt de autonomie om te werken aan de case die je kiest en wanneer je het wilt, afhankelijk van de deadlines. Je beheert je eigen agenda, je klanten en je campagnes. Iedereen vertrouwt je en je werk wordt niet onderbroken, behalve soms door de telefoon of door een collega die versterking nodig heeft aan de voetbaltafel. Onze interne communicatie zit goed en goed nieuws vieren we met een drankje.

Samengevat: de functie van consultant vraagt veel tijd achter het scherm, voortdurend luisteren naar je klanten en zo precies mogelijk zijn in je werk. Maar wanneer je klanten tevreden zijn, je in je eigen tempo mag evolueren en toffe collega’s hebt, kijk je al uit naar de volgende werkdag!

Momenteel zoeken we een:

 

Of solliciteer spontaan als:

Onze wervingsprocedure

Selectie van de cv’s
Telefonische screening
Eerste gesprek
Tweede gesprek en referentiecheck

We trachten elke kandidaat zo snel mogelijk iets te laten weten. In overeenstemming met onze waarden bestuderen we met aandacht elke sollicitatiebrief.  We doen er alles aan om de antwoordtermijn zo kort mogelijk te houden.

Trots om te werken voor...