Zin om u aan te sluiten bij ons team?

Bij Universem werken, is in de eerste plaats deel uitmaken van een team en zijn waarden onderschrijven. Naarmate ons bedrijf evolueerde, hebben het belang van teamwork en de waarden die we uitdragen, gestalte gegeven aan de identiteit, het DNA van Universem.

We zijn geregeld op zoek naar nieuwe talenten. In dit deel komt u meer te weten over wat Universem u als werkgever te bieden heeft, over de huidige vacatures en de mentaliteit die in ons bedrijf heerst.

Universem als werkgever

Universem telt momenteel een dertigtal talentvolle en gepassioneerde medewerkers die allen hetzelfde streven naar ontwikkeling delen en er dezelfde waarden op nahouden. Ze zijn werkzaam in drie vestigingen: Gembloux, Brussel en Parijs. Ons succes hebben we te danken aan de inzet van ieder van hen; al meer dan tien jaar doen we er alles aan om hun persoonlijke ambities met die van Universem te verzoenen. We zijn er immers van overtuigd dat als iedereen de kans krijgt om zich te ontplooien, we samen onze klantentevredenheid en onze expertise in Digital Marketing op peil zullen kunnen houden. Op het programma: passie, expertise en teamspirit. In een onderneming die volop aan het groeien is!

Ons grootste pluspunt? Ons team!

”Ons grootste pluspunt? Ons team! Onze medewerkers zijn het geheim achter ons succes”, aldus Sébastien François, onze Partner & Operations Director. Deze visie van onze drie stichters kenmerkt ons engagement en onze gemeenschappelijke overtuiging: we hebben elkaar nodig om onze doelstellingen te verwezenlijken. We zijn er ook van overtuigd dat we door onze krachten te bundelen de uitdagingen zullen kunnen aangaan die we voor ogen hebben. U merkt het: teamspirit is bij Universem een essentiële waarde. Ervaringen en kennis delen zit ons in de genen. Ze vormen de motor voor de excellentie die we voor onze klanten beogen.

L'équipe Universem
Pourquoi choisir Universem ?

Ons HR-beleid/Waarom voor ons werken?

  1. Universem heeft zijn succes te danken aan zijn medewerkers. Net daarom heeft HR als belangrijkste taak talenten aan te trekken, in huis te houden en te ontwikkelen, via de uitdagingen die onze sterke groei genereert. We zetten ons dag na dag in voor de permanente verbetering van:
  • de integratie en begeleiding van onze nieuwe collega’s;
  • de ontwikkeling van de loopbanen en de bijscholing;
  • de daadkracht om het algemeen welzijn te bevorderen;
  • de HR-procedures om de dagelijkse werkzaamheden van alle talenten van Universem zo goed mogelijk te ondersteunen.

Die permanente verbeteringen worden doorgevoerd in een geest van transparantie, respect en gelijkheid. We zetten ons dagelijks in om een efficiënte organisatie te bieden, waar teamspirit, klanttevredenheid en excellentie de belangrijkste waarden zijn waarachter alle medewerkers van Universem staan.

Een loopbaan bij Universem

Wie aan de slag gaat bij Universem, vervoegt een onderneming die dermate aan het groeien is dat ze haar medewerkers reële ontwikkelingskansen biedt. Leren, zichzelf overtreffen, zich inzetten, hard werken… , stuk voor stuk eigenschappen die we bevorderen door onze medewerkers de kans te geven zich te ontplooien, zowel door opleidingen als door doorgroeimogelijkheden te bieden. De expertise in Digitale Marketing binnen ons team laat het iedere medewerker toe zich in zijn activiteitsdomein te specialiseren. En dat alles in een aangename sfeer en werkomgeving! Wat telt voor ons is dat men het nuttige aan het aangename kan koppelen, door persoonlijke en professionele ontplooiing te verzoenen in een gemoedelijke sfeer.

Envie de rejoindre nos équipes ?
Harold Stinglhamber | Head of Online Advertising

Harold, de adviserende rol bij Universem

William Tinant | Online Advertising Consultant

William, Online Advertising Consultant bij Universem, praat over zijn functie

Ik ben nu bijna 6 maanden geleden bij Universem begonnen. Na het medeoprichten van mijn eigen startup en als marketing manager gewerkt te hebben voor 2 andere startups, plus een test van 6 maanden in retail, heb ik uiteindelijk de lokroep van de digitale marketing beantwoord. Maar wat doet een digital marketing consultant nu werkelijk? Wat gebeurt er effectief binnen een onderneming met een zeer sterke groei, die elke dag de bloei van het digitale tijdperk beleeft?

Consultant zijn in digital advertising, is eerst en vooral dagelijks bijleren. In grote hoeveelheid in het begin en daarna minder en minder eens men de basisconcepten kent en steeds meer klanten beheert. Het besef – wanneer je s ’avonds thuis komt – dat je meer weet dan de dag ervoor en dat dat morgen weer het geval zal zijn, is heel stimulerend.

Eén van de belangrijkste bouwstenen van Universem, zijn de klanten. Er zijn er veel, werkzaam in veel verschillende sectoren (denk bijvoorbeeld aan Media Markt, Yves Rocher, Raidillon, San Mazuin, …) en hebben vaak verschillende doelstellingen.

Telkens je een nieuwe klant in je portefeuille krijgt, is het een nieuwe missie die begint, een nieuwe uitdaging die voor je klaarstaat. Met de hulp van je teamleader, is het jouw taak om zo goed mogelijk de wensen en doelstellingen te begrijpen om de klant de meest relevante campagnes aan te bieden (advertenties, keywords,…).

Na een eerste interview zal je kunnen beginnen werken op een ultra concrete manier en je verantwoordelijkheid als consultant opnemen, maar steeds met de hulp van je collega’s. En dit is juist één van de andere bouwstenen van Universem: op elk moment op je collega’s kunnen rekenen.

Je krijgt de autonomie om te werken aan de case die je kiest en wanneer je het wilt, afhankelijk van de gekozen deadlines. Je beheert je eigen agenda, je klanten en je campagnes. Iedereen vertrouwt je et je werk wordt niet onderbroken, behalve soms door de telefoon of een collega die versterking nodig heeft voor tafelvoetbal. Interne communicatie is goed ingesteld en goed nieuws wordt altijd gevierd met champagne.

Samengevat: de functie van consultant vraagt veel tijd achter het scherm, voortdurend luisteren naar je klanten en zo precies mogelijk zijn in je werk. Maar wanneer je klanten tevreden zijn, je in je eigen tempo hebt mogen evolueren en toffe collega’s hebt, kijk je al uit naar morgen!

Dien uw spontane toepassing als:

Onze wervingsprocedure

Selectie van de cv’s
Telefonische screening
Eerste gesprek
Tweede gesprek en referentiecheck

We trachten in de mate van het mogelijke elke kandidaat zo snel mogelijk iets te laten weten. Overeenkomstig de fundamentele waarden van Universem bestuderen we met aandacht elke sollicitatiebrief; u kunt er dus van op aan dat we er alles aan doen om de antwoordtermijn zo kort mogelijk te houden.

Ambiance de travail & esprit d’équipe

Nous mettons tout en oeuvre pour offrir un espace de travail agréable et convivial.

Une équipe de choc, des collègues au top !

Ze vertrouwen ons