Wie herontwikkeling zegt, zegt SEO-migratie

Hebt u door nieuwe strategische doelstellingen een nieuwe website nodig? Een dergelijke ingreep is een goede gelegenheid om de structuur ervan te herzien en zo de gebruikerservaring en de vindbaarheid ervan te verbeteren. Daarna moet de migratie zorgvuldig worden voorbereid alvorens de nieuwe website online te zetten.

Structuur van de website

Een goed opgebouwde structuur is een van de centrale elementen voor een efficiënte vindbaarheid. Ze is vooral bepalend voor de leesbaarheid van de URL’s, een eenvoudigere toegang tot de bestemmingspagina’s voor Google en kan ook de basis zijn voor het uitwerken van semantische cocoons. Een geoptimaliseerde structuur kan de vindbaarheid van een website positief beïnvloeden, dankzij :

  • Een geconsolideerde gebruikerservaring: de gebruiker vindt makkelijker de informatie die hij zoekt en de navigatie verloopt aangenamer.
  • Een minder hoog bouncepercentage: internetgebruikers hebben de neiging om een website die verwarrend overkomt, sneller te verlaten.
  • De mogelijkheid om een sitelink in de resultaatpagina’s op Google weer te geven: als de structuur overzichtelijk is, zullen de links makkelijker in de resultaatpagina’s worden weergegeven, waarbij de zichtbaarheid, de navigatie en het klikpercentage worden geoptimaliseerd.
  • Een beter oppikken door crawlers: een begrijpbare sitestructuur laat het de Google-robots toe meer pagina’s te bezoeken door naar dieperliggende, complexere niveaus te gaan en de gekoppelde inhoud te indexeren.

Migratie

Het migratieproces bepaalt de overgang van de bestaande website naar de nieuwe. Om bij deze verhuizing een daling in het SEO-verkeer tegen te gaan, is het cruciaal om de migratie van alle pagina’s correct voor te bereiden. Met behulp van een mappingplan, wordt elke pagina van de oude versie naar de nieuwe versie ervan omgeleid.

Online zetten van de nieuwe website

De laatste stap in de herwerking van een website is de lancering van de nieuwe site, wat gepaard gaat met de verdwijning van de oorspronkelijke website. Bij het online zetten, wordt elke oude URL getest om na te gaan of de omleiding naar de overeenkomstige pagina van de nieuwe website of verwant thema wel degelijk plaatsvindt. Gedurende meerdere weken is het aangewezen geregeld te controleren of het aantal verkenningsfouten niet toeneemt, wat een impact op de vindbaarheid zou hebben.

Trots om te werken voor...