Een verzoek, een thema en veel zoekwoorden

Kent u de goede zoekwoorden en belangrijke thema’s voor de organische vindbaarheid van uw website? Weet u of uw website op Google zichtbaar is voor die expressies? Kom hier te weten hoe u op deze twee essentiële vragen in SEO ‘ja’ kunt antwoorden.

Zoekwoorden en SEO

Organische vindbaarheid begint doorgaans met een zoekwoordenanalyse. Al lijkt deze stap op het eerste gezicht bijkomstig, toch is hij van essentieel belang voor uw SEO-strategie. Waartoe dient die semantische audit precies? De zoekwoordenanalyse dient onder meer om:

  • Per categorie, de families van zoekwoorden te bepalen die interessant zijn voor uw website.
  • De juiste vormen te vinden voor long tail SEO.
  • Zich een idee te vormen van het zoekvolume op de te positioneren zoekwoorden.
  • Het belang van de concurrentie op die zoekwoorden te kennen.
  • De opportuniteiten te vergelijken met de huidige content.
  • De metatags (<titel>, meta omschrijving, …) en de teksten te optimaliseren op basis van de geselecteerde woordenlijst.

Het ideale zoekwoord

Het ideale zoekwoord is een woord (of expressie) dat de internetgebruikers massaal op het internet opzoeken, dat de concurrentie maar weinig gebruikt en dat kwalitatief verkeer genereert.

Uiteraard zijn er de generieke termen die inherent zijn aan uw activiteit, maar we mogen de long tail zoekwoorden niet uit het oog verliezen. Die zoekwoorden worden minder opgezocht, zijn vooral minder aan de SEO-concurrentie onderhevig en moeten dus integraal deel uitmaken van uw content strategie. Globaal genereren ze zowat 80% van het SEO-verkeer van een website!

Hoe vindt u goede zoekwoorden?

Als u de belangrijkste zoekwoorden voor uw activiteit eenmaal hebt vastgelegd, kunt u dankzij de zoekwoordengenerator van Google andere zoekwoordideeën opdoen met de Keyword Planner of Zoekwoordplanner. Deze tool is essentieel voor al wie aan zoekmachineoptimalisatie doet en stelt u tegelijk in staat om het zoekvolume voor elk zoekwoord of reguliere expressie in te schatten.

Wenst u een semantische analyse uit te voeren om de interessantste zoekwoorden voor uw sector te kennen? Vertrouw uw semantische audit aan ons toe; we voeren een zoekwoordenanalyse uit en geven u tips bij het gebruik ervan om uw website te optimaliseren.

Neem contact met ons op

Trots om te werken voor...