SEO-positionering: een belangrijke succesfactor

Wenst u te weten hoe het precies staat met uw organische vindbaarheid? Of de inspanningen om uw website te optimaliseren naar een ‘SEO-friendly’-model lonen? De SEO-check begeleidt u daarbij. Deze controle verloopt op 3 niveaus: ranking-analyse, SEO-verkeeranalyse en concurrentieanalyse.

Ranking-analyse

Het is een publiek geheim: verschijnt u niet op de eerste resultaatpagina, dan is het alsof u totaal niet aanwezig bent in de zoekmachines. Beter nog: de eerste drie organische posities trekken meer dan de helft van de klikken aan. Uw ranking op Google kennen, is dus van kapitaal belang om een beter beeld te krijgen van uw zichtbaarheidsniveau op het web.

Bovendien kunt u dankzij de ranking-check de impact van de wijzigingen die u op uw website hebt doorgevoerd, meten. Bent u erin geslaagd de topposities te halen in de zoekopdrachten voor uw activiteitsector?

SEO-verkeeranalyse

De topposities in de zoekmachines halen, is geweldig. Maar wat zijn de effecten van deze prestatie op uw website? Hebben uw beste pagina’s gescoord? Hebt u meer conversies dankzij uw organische vindbaarheid?

Voor een antwoord op deze vraag is de beste oplossing de SEO-verkeercheck. Dankzij de Analytics-gegevens kunnen we uitmaken welke pagina’s van uw website het meeste verkeer via organische vindbaarheid genereren, of er conversies van komen dan wel of de gebruikers veeleer uw website hebben verlaten. Heel wat gegevens liggen voor het grijpen.

Concurrentieanalyse

Bij elke marketingactie dient de concurrentie nauwlettend in het oog te worden gehouden. Zo ook SEO. Vaak is de concurrentieanalyse dan ook een bijkomende oplossing naast uw eigen SEO-check.

De concurrentieanalyse laat het u toe de zichtbaarheid van uw belangrijkste concurrenten in de zoekmachines te kennen. Op welke termen hebben ze een armlengte voorsprong op u? Ontwikkelen ze ook SEO-technieken op hun website? Scoort u over het algemeen beter op de zoekopdrachten die met uw markt verband houden?

Trots om te werken voor...