Volg de rangorde van uw site op basis van de gekozen zoekwoorden

Hoe zichtbaar bent u in de zoekmachines? Springt uw website eruit bij pertinente zoekopdrachten in uw activiteitsector? Bent u hoger opgeklommen in de ranking na de SEO-optimalisaties op uw website? Het antwoord op al die vragen krijgt u door de SEO-ranking check.

Een nieuwe kijk op uw webprestaties

Dankzij de controle van uw ranking, komt u te weten hoe u binnen de resultaatpagina’s van de zoekmachines evolueert. Door twee periodes te vergelijken, bijvoorbeeld voor en na de zoekmachineoptimalisatie, ziet u meteen de reële meerwaarde van uw inspanningen.

Dankzij de waargenomen posities kunt u ook meteen de gegevens die uit de analyse van uw SEO-verkeer naar voren komen, in het juiste perspectief zetten. Zijn minder bezoeken uit organische vindbaarheid toe te schrijven aan lagere zichtbaarheid in Google of hebben uw resultaten de internetgebruikers gewoon minder overtuigd? Genereert uw goede ranking bij bepaalde zoekopdrachten meer bezoeken en conversies op uw website?

Ranking check: werkwijze

De eerste stap in de opvolging van de ranking van uw website is het vastleggen van zoekwoorden, van pertinente zoekopdrachten voor uw bedrijf. Die lijst kan naargelang van uw behoeften en het type van activiteitsector al dan niet uitvoerig zijn.

Met behulp van de gepaste SEO-tools verzamelen we vervolgens een eerste maal de posities van uw website bij elke zoekopdracht die aan het begin van het project is vastgelegd. Die worden daarna op geregelde tijdstippen of naargelang van de wijzigingen op uw website, uitgelicht. Zo kan men dan de gegevens tussen de verschillende periodes vergelijken.

Nauwkeurige gegevens verzamelen

De specifieke tools voor dit soort analyse geven uw posities voor elke vastgelegde zoekopdracht; zo kunt u de plus- en minpunten van uw website diagnosticeren. U kunt bijvoorbeeld uw SEO-strategie afstemmen op uw reële situatie:

  • Welke pagina’s van uw website springen eruit in de zoekmachines?
  • Bij welke zoekopdrachten verkrijgt u de beste ranking?
  • Worden die zoekopdrachten vaak uitgevoerd of zijn ze eerder aan de long tail gebonden?
  • Maken ze deel uit van een informatie- of een actiefase? Leiden ze tot een conversie?
  • Aan welke thema’s van uw website moet u werken om uw organische vindbaarheid te verbeteren?

Voor een geregelde en efficiënte Google-ranking check zijn kennis en gepaste tools nodig. Neem contact met ons op indien u hiervoor een begeleiding door onze SEO-expert wenst.

Neem contact met ons op

Trots om te werken voor...