Op welke plaats staan uw concurrenten in de zoekmachines

Als men aan marketing doet, kan men niet anders dan een analyse van de concurrenten uit te voeren om te trachten hun strategie te begrijpen en hun toekomstige acties te anticiperen. In de digitale marketing is dat niet anders. Als u de SEO-kracht van de belangrijkste spelers in uw markt kent, kunt u uw digitaal beleid beter sturen.

Wie zijn mijn concurrenten op Google?

Uw rivalen zijn niet altijd wie u denkt, of dat nu op Google of in de andere zoekmachines is. Naast de concurrenten met wie u dagelijks in uw markt te maken krijgt, kunnen ook andere types van websites ernaar streven zich op dezelfde zoekwoorden te positioneren. Zo nemen blogs of infosites een belangrijke plaats in de resultaatpagina’s in.

Uw SEO-concurrentie analyseren is dus een must om te weten te komen met wie u in de zoekmachines te maken heeft.

Op welke thema’s positioneren ze zich?

Dankzij het concurrentieonderzoek kunt u uitmaken tot op welk niveau uw belangrijkste concurrenten aan de organische vindbaarheid van hun website werken. Het bepaalt ook op welke thema’s en zoekwoorden ze zich positioneren. Zo weet u waar u al dan niet marktaandelen kunt afsnoepen.

Door geregeld dergelijke analysesuit te voeren, kunt u zien welke impact uw digitale strategie heeft op uw ranking ten opzichte van die van uw concurrenten.

Een analyse die op uw activiteitsector is afgestemd

Universem biedt een concurrentieanalyse die op de grootte en het belang van uw activiteitsector is afgestemd. Zo kunt u opteren voor een al dan niet gedetailleerde analyse van hun strategie.

We stellen eerst een lijst van zoekwoorden of thema’s op en focussen dan op een welbepaald aantal concurrenten die we in samenspraak met u kiezen. Dan kunnen we om de maand of om de vier maanden de evolutie van hun organische vindbaarheid en van de uwe op deze zoekopdrachten checken.

Wenst u een beroep te doen op onze diensten voor uw SEO-concurrentieanalyse?

Neem contact met ons op

Trots om te werken voor...