Ontdek de vele aspecten van SEO

De algemene SEO-training strekt tot doel een globaal overzicht te geven van alle elementen die de organische vindbaarheid kunnen beïnvloeden. De training neemt eerst de recentste eisen van Google en zijn algoritme onder de loep en gaat daarna dieper in op de drie SEO-pijlers: de contentelementen, het technische gedeelte van de website en de populariteit van de domeinnaam.

Recentste Google-updates

De opeenvolgende updates van het Google-algoritme hebben een impact gehad op de manier waarop de zoekmachine de websites waarneemt, de volgorde ervan in de zoekresultaten bepaalt en bepaalde frauduleuze praktijken bestraft. Google Panda bijvoorbeeld begon met het opsporen van websites van lage kwaliteit. Enige tijd later versterkte de Penguin-update de sancties tegen websites met misbruikpraktijken op het vlak van linkuitwisseling.

Belangrijke contentelementen voor SEO

Tijdens de training worden de diverse contentelementen die de vindbaarheid van een website beïnvloeden, behandeld en aangevuld met aanbevelingen voor een correcte implementatie. Zo worden in dit gedeelte de regels onder de loep genomen voor de presentatie van de content en de prioritering van de informatie om de indexering van een pagina te bevorderen.

Belangrijke technische SEO-principes

De manier waarop een website technisch is ontwikkeld, beïnvloedt de vindbaarheid. Het gaat om elementen die de correcte indexering van de pagina’s kunnen blokkeren of, integendeel, de vindbaarheid kunnen bevorderen. Zoals elementen die maken dat een website responsief is, of de laadsnelheid.

Gunstige populariteitsfactoren

Tot slot behandelt de SEO-training het laatste criterium dat de vindbaarheid van een website beïnvloedt: de backlinks. Zo bestaan er tal van websites waarmee het afgeraden is samen te werken om links uit te wisselen. Anderzijds kunt u door bepaalde goede praktijken toe te passen, kwalitatieve relaties opbouwen die uw populariteit wederzijds kunnen versterken.

Wenst u uw medewerkers de essentiële noties van organische vindbaarheid bij te brengen?

Neem contact met ons op

Trots om te werken voor...