Zin om webredacteur te worden?

Een training in het schrijven van geoptimaliseerde content voor organische vindbaarheid verschaft u de essentiële basis om voor het web te schrijven; daarbij wordt vooral ook aandacht besteed aan de elementen die in aanmerking worden genomen om de indexering van die inhoud te bevorderen.

Eigenheden van web-copywriting

Het web is een specifieke drager die een bijzondere schrijfstijl vergt. Content is aanwezig in elke stap van de customer journey. Een verzorgde content is dus een must om nieuwe klanten te werven, te binden en een conversie tot stand te brengen.

We beginnen de training met een toelichting bij de kenmerken van web-copywriting en de na te leven regels om tegelijk tegemoet te komen aan de behoeften van de gebruikers en de eisen van de zoekmachines.

Respect van de redactionele strategie

Vóór u content gaat creëren, van welke aard ook, dient u een globale redactionele strategie uit te werken. Hiertoe legt u een duidelijk redactioneel charter vast dat op uw doelgroepen is afgestemd. Tijdens de training behandelen we de verschillende elementen die in aanmerking dienen genomen bij het uitstippelen van deze strategie, zoals het bepalen van een toon, een stem en een type boodschap.

Keuze van de juiste zoekwoorden

Vóór u uw webpagina gaat schrijven, dient u de zoekwoorden op te sporen om de interessantste termen te bepalen die uw organische vindbaarheid zullen bevorderen. Tijdens de training bepalen we het ideale SEO-zoekwoord. We geven ook tips mee om een pertinente en efficiënte semantische analyse uit te voeren.

Optimalisatie van de on page-elementen

Hoe goed een webredacteur ook kan schrijven, toch moeten bepaalde elementen van de pagina correct worden geoptimaliseerd met het oog op een betere vindbaarheid. Zo hebben bijvoorbeeld de hiërarchie van de titels en subtitels, de onderverdeling van de tekst in paragrafen en de benaming van de afbeeldingen een invloed op de SEO.

Wenst u uw medewerkers op te leiden in SEO-copywriting?

Neem contact met ons op
Meer informatie:

Trots om te werken voor...