Acties vastleggen om te meten

Soms vergt de tracking van een website een technische ingreep om alle strategische gegevens in Google Analytics te kunnen analyseren. Het tag-plan of tagging plan is het referentiedocument van de experts om aan te wijzen welke elementen moeten worden getraceerd en hoe.

Wat is een tagging plan precies?

Doel van een tagging plan is de webmaster wegwijs te maken in de implementatie van de site-tracking. Het is een document waarin de te traceren acties zijn opgenomen, met een indicatie van codefragmenten om die gegevens in uw web analytics te integreren.

Voor sommige onduidelijke gevallen is Google Tag Manager niet toereikend en is de technische ingreep van een webmaster nodig. Voorbeelden:

  • de website is niet optimaal opgebouwd;
  • de gebeurtenissen zijn complexer en vereisen de implementatie van een bijkomende code om te worden getriggerd, zoals het instellen van ‘enhanced e-commerce’ om productbevindingen, toevoegingen aan de winkelmand, check-outstappen en dergelijke meer bij te houden.

Hoe dit tagging plan opstellen?

Onze methodologie behelst de uitvoering van vier kernstappen om een degelijk Google Analytics tag-plan op te stellen:

  1. De behoeften van uw klanten en uw strategische doelen vastleggen (bijv.: aantal verkopen/dag; aantal ingestuurde formulieren).
  2. De volledige website analyseren en de te traceren gebeurtenissen
  3. Het document aanmaken en het naar uw webmaster sturen zodat hij kan ingrijpen op de website.
  4. De correcte implementatie van de tracking controleren met Google Tag Manager.

Wenst u uw data tracking te optimaliseren? Zou uw website wel eens baat kunnen hebben bij een Google Analytics tagging plan?

Neem contact met ons op

Trots om te werken voor...