Welke waarde moet u geven aan uw gegevens?

Met web analytics kunt u de prestaties van uw website, mobiele site of app snel en efficiënt sturen. U krijgt bijvoorbeeld een beter inzicht in het gedrag van uw klanten door de data realtime te visualiseren, waardoor u de gepaste actie kunt ondernemen om uw ROI te maximaliseren.

Implementatie van Google Analytics

De eerste stap in de implementatie van datatracking is de aanmaak van een Google Analytics-account voor de volledige tracking van uw website. Onze teams maken dan gebruik van tagbeheersystemen om te bepalen welke elementen op uw pagina’s moeten worden opgevolgd met het oog op een maximale efficiëntie en een hogere autonomie.

De implementatie van een analytics-oplossing om het publiek van uw website te meten, verloopt in 5 grote stappen:

  1. vastleggen van de doelen;
  2. implementatie van een GTM-tool om uw data volledig autonoom te traceren;
  3. opstellen van een tag-plan of tag-guide voor de webmaster;
  4. tracking van uw showcase website of e-commercesite.
dashboarding

Aanmaak van dashboards

Naargelang van uw verwachtingen en activiteit, creëren we gepersonaliseerde dashboards om vorm te geven aan uw data en makkelijker beslissingen te kunnen nemen. Er bestaan diverse datavisualisatietools. We hebben er drie geselecteerd: Tableau, Data Studio en Data Studio 360, en Power BI.

Analytics voor mobiele apps

U beschikt over een mobiele app en wenst het gedrag van uw gebruikers op deze specifieke support te kennen? We bieden de aangepaste oplossingen en tools: app analytics. We lichten onder meer het belang toe van een Google tracking mix tussen de verschillende kanalen.

A/B testing

Zoals de naam al aangeeft, kunt u met een A/B test verschillende versies testen van een pagina, op een identiek tijdstip onder consumenten van eenzelfde segment. Doel van dit procedé is uw conversie te optimaliseren naargelang van het gedrag van uw klanten. Universem begeleidt u in de uitvoering van een A/B test. Niet vergeten dat een stijging van de conversie met 10% gelijkstaat met 10% besparingen op uw marketinguitgaven.

AB testing

Training in web analytics

Universem richt trainingsessies in analytics in die op uw activiteit en niveau zijn afgestemd. Basiskennis of geavanceerde kennis, individueel of in groep, we leren u uw data autonoom te beheren.

Trots om te werken voor...