Hoe waardevol is data?

Met web analytics kunt u de prestaties van uw website, mobiele site of app snel en efficiënt meten en analyseren. Door de data realtime te visualiseren kunt u snel ingrijpen en uw ROI maximaliseren.

Google Analytics implementeren

Datatracking start met het aanmaken van een Google Analytics account. Zo kunt u uw bezoekers op elke pagina van uw website tracken. We gebruiken tagbeheersystemen, zo kunnen we bepalen welke elementen op uw pagina’s opgevolgd worden. Op die manier zorgen we voor een hogere efficiëntie en een betere autonomie.

Om uw website op een goede manier te tracken en het verkeer op een juiste manier te meten overlopen we deze 5 stappen:

  1. Doelen bepalen: we bepalen samen met u wat de doelen van uw website zijn
  2. GTM implementeren: we implementeren een GTM-tool om uw data volledig autonoom te traceren
  3. Tag-plan opstellen: we stellen een tag-plan of tag-guide op voor de webmaster
  4. Tracking: tracking van uw showcase website of e-commercesite
dashboarding

Dashboards uitwerken

We maken gepersonaliseerde dashboards. Zo kunt u alle resultaten opvolgen en gemakkelijk beslissingen nemen op basis van real-time data. Wij gebruiken hiervoor deze datavisualisatietools: Tableau, Data Studio en Data Studio 360, en Power BI.

Analytics voor apps

Hebt u een mobiele app? Dan wilt u ongetwijfeld weten hoe die app gebruikt wordt. We bieden de aangepaste oplossingen en tools voor app analytics. Daar is een goede tracking mix tussen de verschillende kanalen bijvoorbeeld zeer belangrijk.

A/B tests opzetten

Een gele knop, of toch een rode? Welke copy zorgt voor meer conversies? Met een A/B test kunt u verschillende versies testen van een pagina. Doel van dit procedé is uw conversie te optimaliseren naargelang van het gedrag van uw klanten. Universem begeleidt u in de uitvoering van een A/B test. Zelfs een kleine verhoging van uw conversiepercentage kan een enorme impact hebben op uw bedrijfsresultaat.

AB testing

Training in web analytics

Universem richt trainingsessies in analytics in die op uw activiteit en niveau zijn afgestemd. Basiskennis of geavanceerde kennis, individueel of in groep, we leren u uw data autonoom te beheren.

Trots om te werken voor...