Google optimize

U wenst de conversiepaden van uw website te verbeteren? Google Optimize maakt het voortaan makkelijker om A/B testen uit te voeren. Aan de hand van die tests kunt u strategische wijzigingen op uw website doorvoeren op basis van de beste conversieratio’s die aan de hand van het gedrag van uw consumenten werden vastgesteld.

Wat is A/B testing precies?

De A/B test is een procedure om twee versies van eenzelfde pagina te testen en de impact ervan op de consumenten te meten. Doel ervan is de tactische keuzes voor een welbepaald conversiedoel te optimaliseren (genereren van prospecten, validering van een formulier, oproepen,…). A/B testing is een krachtige tool die het, in de meeste gevallen, toelaat om een aanzienlijke stijging van de conversieratio tot stand te brengen.

Vroeger was deze oplossing om een website te optimaliseren veeleer duur en relatief moeilijk te implementeren. Ze werd dan ook hoofdzakelijk door grote groepen gebruikt. Vandaag de dag is A/B testing fors toegankelijker geworden dankzij tools als Google Optimize.

Wat is Google Optimize precies?

Google Optimize is een gratis A/B testtool, om snel en makkelijk A/B testen uit te voeren. De gratis versie beperkt zich echter wel tot vooraf vastgestelde doelen. Het is dus misschien raadzaam om een betalende versie te gebruiken, naargelang van uw behoeften en doelen.

Onze methodologie op het vlak van A/B testing

We willen dat elke test u rechtstreeks implementeerbare resultaten oplevert. Dit vergt een uitstekende voorbereiding en documentering van de ervaringen. Onze procedure:

  1. Planning en vaststellen van de strategie

Bij een A/B test beginnen we met het vaststellen van uw doelen, de betrokken doelgroep, de conversiemeettools en de algemene ervaring van de klanten of gebruikers van uw website.

  1. Hypotheses

Daarna stellen we hypotheses op om zo de redenen of obstakels voor de conversie in kaart te brengen.

  1. Documentering

Dit is een essentiële stap omdat elke vooruitgang formeel gestalte krijgt, van de uitwerking van de strategie tot de onderbouwing van hypotheses, over de verkenning van het pad van de consument.

  1. Test

Naargelang van de vastgestelde hypotheses, implementeren we ervaringen waarin het verkeer op de website willekeurig en evenwichtig naar de ene of de andere versie wordt gekanaliseerd.

  1. Analyse

Van zodra de testen een relevant publiek hebben bereikt, zijn we in staat om micro- of macroconversieratio’s tussen de versies te analyseren. De hypotheses worden dan bevestigd en er zijn strategische keuzes mogelijk voor de implementatie van een permanente wijziging.

Trots om te werken voor...