Betover uw publiek

‘Digital advertising’ kan op verschillende manieren: search, display en social advertising. De eerste twee hebben veel weg van ‘pull’ en ‘push’ marketingstrategieën. Met onlinereclame op sociale media bereikt men evenwel specifieke doelgroepen wanneer ze bepaalde media gebruiken.

Wat zijn de voordelen voor een website of app?

Snelheid

De campagnes worden heel snel opgezet en werpen direct vruchten af. U ziet de eerste resultaten al na 24 uur.

Nauwkeurigheid

Dankzij een waaier aan targeting-methodes die vooraf (keuze van zoekwoorden, behavioral of thematische targeting) of achteraf (retargeting) zijn opgesteld, betaalt u voor kwalitatief verkeer naar uw website.

Reactiviteit

Wij lanceren en optimaliseren uw campagne uiterst snel. Gedurende het project kunnen ook talrijke aanpassingen worden aangebracht.

Meetbaarheid

Kliks, uitgaves, leads, conversies: alle campagneparameters kunnen dankzij web analytics worden gemeten. U weet dus perfect wat werkt en wat moet worden verbeterd.

Campagne SEA

SEA

Search Engine Advertising is, zoals de naam aangeeft, bedoeld om advertenties in de kijker te zetten naargelang van de zoekopdrachten van de interenetgebruiker op de zoekmachine. Google is de bekendste zoekmachine. Met het Adwords-campagnesysteem van Google kan men trouwens samen met andere adverteerders deelnemen aan veilingen op welbepaalde zoekwoorden. Dit zijn de advertenties die op de eerste plaats van de zoekresultatenpagina verschijnen.

Social Advertising

Wenst u de digitale interacties met uw merk te verhogen of specifieke content bij een specifieke doelgroep promoten, dan is social advertising het geknipte kanaal voor u.

Elk netwerk beschikt over zijn eigen platform voor digitale reclame:

  • Facebook is met meer dan 2 miljard leden, het bekendste netwerk. Het is ook het platform met de meeste mogelijkheden op het vlak van targeting en formaten voor webadvertenties.
  • LinkedIn Ads is wereldwijd het belangrijkste professionele netwerk. Dit kanaal is ideaal om een B2B-doelgroep te bereiken.
  • Wist u dat het meest verbruikte visuele medium vandaag niet meer de televisie maar YouTube is? Dit videoformaat is vandaag de dag niet meer weg te denken.
  • Instagram, dat nauw met Facebook is gelinkt, kent een dermate toenemende populariteit dat het op het punt staat het tweede belangrijkste sociale netwerk te worden.
  • Er bestaan ook andere netwerken als Twitter, Snapchat of de navigatie-app Waze. Ze kunnen stuk voor stuk worden gebruikt om verschillende marketingdoelstellingen te bereiken.

Bing ads

Bing is de tweede belangrijkste zoekmachine ter wereld na Google, zijn grootste rivaal. Net als Google biedt Bing de mogelijkheid om advertenties te promoten volgens hetzelfde principe van veilingen. Met reclame op Bing kan men nieuwe doelgroepen bereiken voor geoptimaliseerde resultaten. Het platform is sterk vergelijkbaar met Google, maar het blijft constant evolueren om de professionele actoren innovaties aan te reiken. Het vaakst worden de campagnes rechtstreeks uit Adwords geïmporteerd, wat de setup fors vergemakkelijkt.

bing ads

SEA-training

Wenst u zich meer vertrouwd te maken met de hierboven omschreven kanalen? Universem organiseert trainingen in advertising, ongeacht uw niveau. We stemmen onze programma’s op uw specifieke behoeften en kennisniveau af.

Onlinereclame is een van de meest efficiënte marketingadvertentieformaten. Het kan permanent worden gemeten en geoptimaliseerd met het oog op betere resultaten. Neem contact op met onze medewerkers.

Trots om te werken voor...