Betover uw publiek

‘Digital advertising’ kan verschillende vormen aannemen. Het behelst meerdere categorieën, zoals search, display en social advertising. De eerste twee hebben veel weg van de marketingstrategieën ‘pull’ en ‘push’. Met onlinereclame op sociale media bereikt men evenwel specifieke doelgroepen wanneer ze bepaalde media verbruiken.

Wat zijn de voordelen voor een website of app?

Snelheid

De campagnes worden heel snel opgezet en werpen onverwijld vruchten af. U kunt de eerste resultaten al merken na 24 uur.

Nauwkeurigheid

Dankzij een waaier aan targeting-methodes die vooraf (keuze van zoekwoorden, behavioral of thematische targeting) of achteraf (retargeting) zijn opgesteld, betaalt u voor kwalitatief bezoek.

Reactiviteit

Wij lanceren en optimaliseren uw campagne uiterst snel. Gedurende het project kunnen ook talrijke aanpassingen worden aangebracht.

Meetbaarheid

Kliks, uitgaves, leads, conversies: alle campagneparameters kunnen dankzij web analytics worden gemeten. U weet dus perfect wat werkt en wat moet worden verbeterd.

Campagne SEA

SEA

Zoals de naam aangeeft is Search Engine Advertising bedoeld om advertenties in de kijker te zetten naargelang van de zoekopdrachten van de internauten op de zoekmachines. De bekendste zoekmachine is uiteraard Google. Met het Adwords-campagnesysteem van Google kan men trouwens samen met andere adverteerders deelnemen aan veilingen op welbepaalde zoekwoorden. Het zijn die beruchte advertenties die in de eerste vier zoekresultaten verschijnen.

Social Advertising

Wenst u de interacties van de internauten met uw merk te verhogen of bepaalde content bij een specifiek doelpubliek te promoten, dan is social advertising het geknipte kanaal voor u.

Concreet is het zo dat elk netwerk over zijn eigen platform voor digitale reclame beschikt:

  • Het bekendste is Facebook, met meer dan 2 miljard leden. Het is ook het platform met de meeste mogelijkheden op het vlak van targeting en formaten voor webadvertenties.
  • LinkedIn Ads is wereldwijd het belangrijkste professionele netwerk. Dit kanaal is het meest pertinente om een B2B-doelgroep te bereiken.
  • Wist u dat het meest verbruikte visuele medium vandaag niet meer de televisie maar YouTube is? Dit videoformaat is vandaag de dag niet meer weg te denken.
  • Instagram, dat nauw met Facebook is gelinkt, kent een dermate toenemende populariteit dat het op het punt staat het tweede belangrijkste sociale netwerk te worden.
  • Er bestaan ook andere netwerken als Twitter, Snapchat of de app GPS Waze. Ze kunnen stuk voor stuk worden gebruikt om verschillende marketingdoelstellingen te bereiken.

Bing ads

Bing is de tweede belangrijkste zoekmachine ter wereld na Google, zijn grootste rivaal. Net als Google biedt Bing de mogelijkheid om advertenties te promoten volgens hetzelfde principe van veilingen. Met reclame op Bing kan men nieuwe doelgroepen bereiken voor geoptimaliseerde resultaten. Het platform is sterk vergelijkbaar met Google, maar het blijft constant evolueren om de professionele actoren innovaties aan te reiken. Het vaakst worden de campagnes rechtstreeks uit Adwords geïmporteerd, wat de setup fors vergemakkelijkt.

bing ads

SEA-training

Wenst u zich meer vertrouwd te maken met de hierboven omschreven kanalen? Universem richt trainingen in advertising in, ongeacht uw niveau. We stemmen onze programma’s op uw specifieke behoeften en kennisniveau af.

Onlinereclame is een van de meest efficiënte marketingadvertentieformaten. Het kan permanent worden gemeten en geoptimaliseerd met het oog op betere resultaten. Neem contact op met onze medewerkers.

Trots om te werken voor...